Category Archives: Miejskie Programy Dofinansowań Ekologicznych Inwestycji

Kolejna szansa na dotacje do instalacji OZE w gminie Wieluń.

Łukasz Tomczak/ Luty 5, 2020/ Miejskie Programy Dofinansowań Ekologicznych Inwestycji

Kolejni mieszkańcy gminy Wieluń zyskają szansę na dotacje do ekologicznych instalacji, m.in. fotowoltaiki i solarów. 5 lutego ratusz rozpoczyna nabór deklaracji. W tym samym dniu odbędzie się spotkanie informacyjne dla osób zainteresowanych OZE. Tymczasem pierwszy projekt, do którego zgłoszono blisko 200 gospodarstw domowych, wciąż tkwi w blokach startowych. Szczegóły.

Termomodernizacja kolejnych budynków już w tym roku.

Łukasz Tomczak/ Luty 1, 2020/ Miejskie Programy Dofinansowań Ekologicznych Inwestycji, Termomodernizacja

Zgodnie z zapowiedziami, wkrótce w naszym mieście odbędzie się termomodernizacja pięciu budynków, między innymi placówek oświatowych. Dziś zastępca prezydenta Skarżyska-Kamiennej, Krzysztof Myszka i skarbnik miasta, Ewa Pawełczyk podpisali w Urzędzie Marszałkowskim umowę gwarantującą dofinansowanie unijne. Szczegóły.

Dotacje do inwestycji – wymiana kotłów, źródła energii odnawialnej, usuwanie azbestu, przyłącza kanalizacyjne, zbiorniki bezodpływowe.

Łukasz Tomczak/ Styczeń 22, 2020/ Miejskie Programy Dofinansowań Ekologicznych Inwestycji, Termomodernizacja

Stolica wprowadziła nowy system dotacji do ekologicznego ogrzewania domów. Wyższa kwota wsparcia inwestycji w budynkach wielorodzinnych, dodatki na odnawialne źródła energii i dofinansowanie dostępne cały rok to kilka zmian w uchwale, którą 26 września 2019 r., przyjęli stołeczni radni. Szczegóły.