Ewa Więckowska/ Wrzesień 23, 2019/ Aktualne Działania Fundacji, Dolnośląskie

Procedura dołączenia do wniosku Fundacji Dar Oze o uzyskanie 85% dofinansowania na ekologiczne inwestycje.

Projekt grantowy w pigułce.

Informacja dla mieszkańców Dolnego Śląska.
Z uwagi na przedłużające się procedury w Dolnośląskiej Instytucji Pośredniczącej nabór osób zainteresowanych uzyskaniem 85% dofinansowania na ekologiczne inwestycje zostaje przesunięty do dnia 30.10.2019, lub do dnia w którym Urząd Marszałkowski zażąda od Grantobiorców i od Fundacji Dar Oze audytów energetycznych.

Fundacja Dar Oze zaprasza do udziału w Projekcie Grantowym o uzyskanie
85% DOFINANSOWANIA NA ZAKUP I MONTAŻ KOTŁÓW PIĄTEJ KLASY,
POMP CIEPŁA I/LUB INSTALACJI FOTOWOLTAICZNYCH, PRZYŁĄCZY
GAZOWYCH.

Do projektu zapraszamy wszystkie osoby, które mają do likwidacji kocioł na paliwo stałe poniżej klasy piątej.
NABÓR OSÓB ZAINTERESOWANYCH DOŁĄCZENIEM DO DZIAŁAŃ DOTACYJNYCH FUNDACJI DAR OZE PROWADZONY BĘDZIE DO DNIA 30.10.2019.

Nie pobieramy opłat wstępnych od klientów indywidualnych za dołączenie do projektu grantowego Fundacji Dar Oze.

Jesteśmy do dyspozycji dla klientów indywidualnych z Dolnego Śląska za 10% od uzyskanego sukcesu.
Interesuje nas tylko sukces.

Mili Państwo!

Aby zostać zakwalifikowanym do otrzymania grantu 85% należy wydrukować i czytelnie podpisać trzy dokumenty:

1. Deklaracja udziału w projekcie grantowym.
2. Zlecenie przygotowania audytu energetycznego.
3. Umowa o dołączenie do działań Fundacji Dar Oze Success fee 10%.
Załączniki z tymi dokumentami znajdą państwo poniżej .

Należy je wydrukować, czytelnie podpisać. a następnie należy te trzy dokumenty wysłać poprzez Pocztę Polską maksymalnie do dnia  30.10.2019 na poniższy adres korespondencyjny:

Odbiorca:
Fundacja Dar Oze
Pani Irena Chomicka
ul. Żelazna 17/ 22
90-332 Łódź

Informujemy również, że w trybie ciągłym na terenie całej Polski można uzyskać dofinansowanie od 30% do 90% z rządowego programu “ Czyste Powietrze” Pomagamy tworzyć wnioski dla inwestorów indywidualnych którzy chcą uzyskać dofinansowanie na: ocieplenie budynku, kotły piątej klasy, pompy ciepła, wymianę stolarki okiennej, wymianę drzwi zewnętrznych, wymianę instalacji centralnego ogrzewania, zakup i montaż instalacji do ciepłej wody użytkowej.
Jako Fundacja Dar Oze wypełniamy wnioski dla klientów kompleksowo.
Jesteśmy z naszymi klientami od początku aż do uzyskania dofinansowania i rozliczenia projektu.
Drogi inwestorze produkuj energię cieplną samemu dzięki pompie ciepła, oraz energię elektryczną dzięki instalacji fotowoltaicznej i uzyskaj ROCZNY ZEROWY BILANS ENERGETYCZNY własnego domu.

Dokumenty do pobrania w wersji PDF

Wersja PDF:

Charakterystyka energetyczna budynku.
Ankieta tworzona dla audytora w celu przygotowania wymaganego audytu energetycznego.

Informujemy że dnia 30 04 2019 złożyliśmy wnioski o uzyskanie 85% dofinansowania na ekologiczne inwestycje, osobno dla pięciu obszarów strategii inwestycyjnej województwa dolnośląskiego.
Poniżej znajdą Państwo potwierdzenia od Dolnośląskiej Instytucji Pośredniczącej.

Więcej o projekcie Tutaj