Category Archives: Śląskie

Łukasz Tomczak/ Październik 9, 2019/ Oferta Dofinansowania, Śląskie

4.3 Efektywność energetyczna i odnawialne źródła energii w infrastrukturze publicznej i mieszkaniowej / 4.3.2 Efektywność energetyczna i odnawialne źródła energii w infrastrukturze publicznej i mieszkaniowej – RIT Pół (357/19), RPO Śląskiego.

Rząd zmienił program „Czyste Powietrze”.

Ewa Więckowska/ Kwiecień 25, 2019/ Dolnośląskie, Kujawsko-pomorskie, Łódzkie, Lubelskie, Lubuskie, Małopolskie, Mazowieckie, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, Zachodniopomorskie

Jest ulga na panele fotowoltaiczne – Rząd skorygował program „Czyste Powietrze” i uwzględnił w nim także inwestycje w panele fotowoltaiczne. – To oznacza, że można skorzystać z ulgi termomodernizacyjnej, koszt instalacji można sobie odpisać od podstawy opodatkowania, przy kwocie np. 20 tys. zł to jest 3,5 tys. zł odliczenia podatku.

Projekt ogólnopolski dla Przedsiebiorców.

Ewa Więckowska/ Marzec 3, 2019/ Dolnośląskie, Kujawsko-pomorskie, Łódzkie, Lubelskie, Lubuskie, Małopolskie, Mazowieckie, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, Zachodniopomorskie

1.1 Wspieranie wytwarzania i dystrybucji energii pochodzącej ze źródeł odnawialnych / 1.1.1 Wspieranie inwestycji dotyczących wytwarzania energii z odnawialnych źródeł wraz z podłączeniem tych źródeł do sieci dystrybucyjnej/przesyłowej KONKURS V, Infrastruktura i Środowisko

Rządowy program wsparcia inwestycji w odnawialne źródła energii „Energia Plus”

Ewa Więckowska/ Luty 7, 2019/ Aktualne Działania Fundacji, Dolnośląskie, Kujawsko-pomorskie, Łódzkie, Lubelskie, Lubuskie, Małopolskie, Mazowieckie, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, Zachodniopomorskie