Category Archives: Termomodernizacja

54 tysiące złotych do zgarnięcia! Ulga termomodernizacyjna w PIT-ach 2020. Zobacz, jak z niej skorzystać.

Łukasz Tomczak/ Luty 15, 2020/ Termomodernizacja

Już od 15 lutego Polacy będą mogli rozliczyć PIT-y poprzez rządową stronę internetową. Tak jak w ubiegłym roku dokument przygotuje za nas Urząd Skarbowy i wystarczy jego potwierdzenie. Pojawi się tam jednak nowa ulga jaką będzie można odliczyć od dochodu. Tak zwana ulga termomodernizacyjna przysługiwać ma wszystkim właścicielom domów jednorodzinnych, którzy wykażą swoje wydatki związane z walką ze smogiem.Szczegóły.

Większa ulga termomodernizacyjna dla OZE czeka na podpis prezydenta!

Łukasz Tomczak/ Luty 15, 2020/ Termomodernizacja

Inwestorzy, którzy zdecydują się na montaż mikroinstalacji OZE do produkcji energii elektrycznej, będą mogli ubiegać się o podwyższoną premię termomodernizacyjną. Zamiast 16% będzie to 21% kosztów przedsięwzięcia termomodernizacyjnego. Sejm odrzucił poprawkę senatu, która zakładała możliwość przeprowadzenia Termomodernizacji w TBS. Ustawa czeka na podpis Prezydenta.Szczegóły.

Termomodernizacja kolejnych budynków już w tym roku.

Łukasz Tomczak/ Luty 1, 2020/ Miejskie Programy Dofinansowań Ekologicznych Inwestycji, Termomodernizacja

Zgodnie z zapowiedziami, wkrótce w naszym mieście odbędzie się termomodernizacja pięciu budynków, między innymi placówek oświatowych. Dziś zastępca prezydenta Skarżyska-Kamiennej, Krzysztof Myszka i skarbnik miasta, Ewa Pawełczyk podpisali w Urzędzie Marszałkowskim umowę gwarantującą dofinansowanie unijne. Szczegóły.

Sejm uchwalił ustawę o wspieraniu termomodernizacji budynków.

Łukasz Tomczak/ Styczeń 29, 2020/ Termomodernizacja, Ustawy Nowelizacje, Dyrektywy Rozporządzenia, Prawo i Legislacja dla Oze

Premie remontowe dla gmin, dodatkowe wsparcie dla budynków z wielkiej płyty, a także zwiększenie premii termomodernizacyjnej w przypadku instalacji OZE – takie będą m.in. efekty noweli ustawy o wspieraniu termomodernizacji i remontów, którą w ciągu ostatnich dni uchwalił Sejm. Szczegóły.